Vis mer

Se alla

Lukk

Odderøya

Odderøya er en liten naturperle like ved Kristiansand sentrum. Her finner du et koselig friluftsområde med kafeer, gallerier og merkede turstier. Stedet er perfekt for rolige søndagsturer med en god kopp kaffe i hånda. Gjerne før eller etter kulturelt påfyll hos Kilden teater- og konserthus, som ligger ved kanten av Odderøya. Like ved ligger også Fiskebryggen hvor skjenkesteder, restauranter og lystbåter ligger tett i tett. Her kan du kjøpe med deg en pose reker, en is eller spise deg god og mett før du tar en rusletur rundt odden.

For mange er Odderøya mest kjent for den tidligere Quartfestivalen. Nå er det Odderøya Live som står for de store konsertene og festivalstemningen på øya. Kjente og kjære artister som Morten Abel, Kim Larsen, Dumdum boys og Bigbang har fått spille på et av Norges flotteste amfi; Odderøya Amfi, eller Bendiksbukta. Sistnevnte er også vel verdt et besøk når det ikke er arrangementer der.

Historiske Odderøya i Kristiansand
Mange kunstnersjeler innen både musikk og film har studio på øya. Du finner i tillegg et vell av gallerier samt et antikvariat. På toppen av Odderøya har du en fantastisk utsikt over innseilingen til Kristiansand. Vil du oppleve den virkelige sørlandsidyllen sommers tid, er dette stedet å dra.

En rusletur rundt øya er cirka 3 kilometer lang, og du går langs merkede stier. Foruten innseilingen til Kristiansand og østre havn, ser du Christiansholm Festning og de koselige småbåthavnene. For den historieinteresserte er Odderøya ekstra spennende. Den har nemlig en historie adskillig eldre enn bygrunnleggelsen. Det er gjort arkeologiske funn her, som viser at det bodde mennesker på øya for hele 4000 år siden, og helt til 1806 ble det drevet jordbruk på dette området. Øya har også en meget interessant militærhistorie, med rester av et gammelt krutthus, festningsmur, et gammelt karantenehospital, i tillegg til flere andre bygninger fra 1700-tallet og utover. Øya ble brukt som karantenehavn, og var faktisk den største karantenestasjonen i Nord-Europa i 1830-årene.

Sentralt hotell i Kristiansand
Hos Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand sentrum bor du komfortabelt såvel som sentralt. Her kan du trekke deg tilbake og lade batteriene etter en lang dag med inntrykk og opplevelser. Hotellets korte vei til handlegaten Markens, Fiskebryggen, konserthuset Kilden og turområder som Odderøya gjør det til den perfekte overnatting for de som ønsker å oppleve alt Kristiansand har å by på. I tillegg til rom med førsteklasses fasiliteter kan hotellet skilte med egen restaurant. Her finner du kreative menyer med et deilig utvalg. I The Lobby Bar bys du stilige cocktails fra dyktige bartendere, og i Telford's Pub kan du nyte ekte skotsk pub-stemning.

Radisson Blu Caledonien Hotel, Kristiansand – 
Vestre Strandgate 7 –  N-4610 –  Kristiansand –  Norge – 
Telefon  +47 38112100
58.142202 7.994973