Vis mer

Se alla

Lukk

Ansvarlig virksomhet

Det å ta ansvar for miljøet og lokalsamfunnet har i mange år vært en viktig del av det bredere ansvaret til Carlson Rezidor Hotel Group for å kunne oppnå en bærekraftig utvikling. I 2001 ble dette engasjementet forsterket og en del av et program som kalles Responsible Business («RB», ansvarlig virksomhet). Hvert hotell har en unik RB-handlingsplan som dekker områder som å hjelpe lokalmiljøet, miljømessig forbedring, velvære blant ansatte og helse og sikkerhet. Dette engasjementet fortsetter ved dette hotellet.

Hotellene er engasjert både med lokale veldedighetsgrupper og den store internasjonale veldedighetsorganisasjonen som er anerkjent av Carlson Rezidor Hotel Group, the World Childhood Foundation. Organisasjonens misjon er å beskytte rettighetene til barn og å fremme bedre levevilkår over hele verden for utsatte og utnyttede barn som lever i risiko.

Ansvarlige forretningsaktiveteter og oppnåelser:

Kunder
Responsible Business (ansvarlig virksomhet) dreier seg om kommunikasjon, og hotellsjefen står for driften av programmet Responsible Business, som å promotere RB-informasjon i det månedlige brevet fra hotellsjefen. I tillegg tilbyr alle hotellrom en mappe med informasjon om arbeidet og policyen til Responsible Business. Et ansvarlig-faktaark brukes for alle salgsaktiviteter. RB-programmet promoteres også i hotellets kontrakter. Dette hotellet står for organiske og økologiske produkter, spesielt i frokostrommet.


Medarbeidere
Et introduksjonsprogram presenteres for alle nye ansatte, i tillegg til et mer intensivt kvartalmessig RB-opplæringskurs. Hotellet utvikler en RB-aktivitetskalender som fokuserer på månedlige sosiale og miljømessige utfordringer for å øke medarbeideres oppmerksomhet rundt disse. RB-meldingen spres også igjennom den dynamiske informasjonstavlen og RB-oppdateringer på den interne informasjonskanalen.

Lokalsamfunn 
Hvert år i september arrangerer hotellet «Fra barn til barn-dagen» for å la medarbeidernes barn drive hotellet og holde en rekke arrangementer for barn fra nærliggende skoler. Hotellet samler inn penger for å støtte Strømmestiftelsen, en privat organisasjon som drømmer om en verden uten fattigdom, og deres misjon er å fjerne fattigdom og støtte mennesker for å oppnå en bedre fremtid. Hotellet støtter veldedigheter som Nedre Akerselva Vel og Nettverkssenteret MARTE (Røde kors), et sosialt nettverk for enslige foreldre i Oslo som ønsker å forsterke sitt sosiale nettverk gjennom positive sammenkomster med andre i lignende situasjoner. Hotellet støtter også Kirkens bymisjon, Norsk luftambulanse og Norsk politi mot narkotikamisbruk blant ungdom. I tillegg støtter hotellet Carlson Hotels Worldwide, den største investoren i dets forpliktelse til veldedighet. Hotellet samarbeider med Oslo by og vil i krisetilfeller bli gjort om til et støttesenter for slektninger og venner.

Miljø
Dette hotellet jobber mot å redusere den negative innvirkningen som driften har på miljøet, ved å kontrollere forbruket av energi og vann, i tillegg til avfallsproduksjon. For å hjelpe hotellet med å nå sine miljømessige mål, inneholder RB-aktivitetskalenderen en rekke målsatte utfordringer og viser aktiviteter som skal utføres i løpet av året.

Hotellets stolteste bragd innenfor dette området har vært at det ble det første Radisson Blu hotellet som ble tildelt svanemerket i 2003. Hotellet møter verdens strengeste miljøkrav for konservering av energi og vann, kjemikalier og avfallsavhending.

Radisson Blu Airport Hotell, Oslo Gardermoen – 
Hotellvegen  P.O. Box 163  –  N-2061 –  Gardermoen –  Norge – 
Telefon  + 47 (63 ) 933000
60.192234 11.095147